contact Doe ook mee! onze bloggers over nijmegen direct

Permacultuur

door Karla Mulder

De eetbare tuinen werkgroep van Transition Town Nijmegen gaat komend jaar weer verder met permacultuur en permablitz acties.

Permacultuur?
Een bijzondere manier van tuinieren met eetbare gewassen: geen (kunst)mest, niet spitten: de aarde is continu bedekt met vaste planten, zichzelf uitzaaiende planten en/of stro. We kiezen plantsoorten die elkaar ondersteunen waardoor planten aan hun voeding komen. Zo is smeerwortel een geweldige plant: hij haalt met zijn lange penwortels de mineralen van diep uit de grond en produceert in de zomer veel bladgroen. We snijden dat af en leggen dat rondom de plant die het nodig heeft.

Geschikt voor luie mensen: minder wieden, niet spitten ed. Geschikt voor wie nieuwsgierig is: bij permacultuur gaat het vooral om goed kijken en volgen.

Op 3 februari houdt Helma Roëll een lezing over andere aspecten van permacultuur: (op haar site:) … concrete handvatten bieden voor een meer zelfvoorzienend leven, voor gemeenschapsvorming & sociale samenhang en voor inspiratie en betrokkenheid bij een veranderende wereld. Zie: http://www.permacultuurzutphen.nl/

Maar kijk ook eens bij onze eetbare tuinengroep als je hier mee komend jaar aan de slag wilt.

3 februari: de Klinker, Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Inloop 19:30, start lezing 20:00.

Like this post? Post Comment, Download and Subscribe RSS


Laat een comment achter

Vorige artikel:

Volgende artikel:

Mede mogelijk gemaakt door:

InterNLnet Passie voor internet! gemeente Nijmegen